Приемът на някои лекарства е опасен през лятото

Според експерти, приемът на антибиотици и нестероидни противовъзпалителни средства действително е опасен през лятото, защото повишават чувствителността към слънчевите лъчи.
Те напомнят, че за да получи човек хубав летен загар, въобще не е задължително да се подлага на преки слънчеви лъчи, тъй като хубавият тен е следствие изключително на ултравиолетовото излъчване, а не на високата температура.
Експертите отбелязват, че при хора, приемащи определени лекарства, се увеличава вероятността от слънчево изгаряне. Най-вече при тези, които пият антибиотици и противовъзпалителни нестероидни лекарства. В рисковата група са и децата, както и хората с чувствителна, тънка кожа.
Не забравяйте и не пренебрегвайте слънцезащитните кремове, като намазвате с тях не само традиционните части на тялото, но също и клепачите, китките на ръцете, стъпалата – хората често забравят за тези места. А там под действието на слънчевите лъчи също може да се образуват злокачествени новообразувания.
Случаите на кожен рак в различните страни в света постоянно се увеличава заради това, че все повече хора избират да почиват в страни с горещ климат. Тази болест се разпространява сред съвсем млади хора, което е доста тревожно.  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *