Признания от лагера на орлетата! Капитанът Н. Бодуров атакуван с оферти от Кипър и Израел, наставникът У. Фийни иска отборът да прилича на „Атлетико“

Признания полетяха от лагера на орлетата преди отпътуването им вчера към Пазарджик за днешния мач срещу „Хебър“, с който се открива кампанията във Втора лига. Капитанът Николай Бодуров довери, че е бил атакуван с оферти от чужбина, а наставникът Уорън Фийни посочи „Атлетик“ /Мадрид/ като жалон в работата си.

„Имах предложения от Кипър и Израел, но в родния си град се чувствам най-добре и дори при много по-изгодни финансови условия едва ли бих приел да отида на друго място. Искам да приключа тук кариерата си, но доста по-рано да спечеля поне един трофей. Мисля, че имам още доста години пред себе си като футболист, познавайки нивото на българския футбол, и предвид доброто физическо състояние, в което се намирам. Сезонът ще бъде провален, ако не влезем в елита. Това е основната цел на всички в клуба. Турнирът за купата се явява един бонус“, заяви асът на зелено-белите, когото мениджърът Фийни вижда в националния отбор. „Мисля, че Бодуров е готов да се върне в тима на България, но все пак си има селекционер, който знае най-добре. Ние се опитваме да си напишем домашното и да сме на професионално ниво, защото отборите в групата са равностойни и ще ни бъде трудно. Не казвам „ще спечелим“, тъй като никой не може да гарантира нищо в този живот. Ние вярваме в себе си и ми се иска да оставим футболът да говори на терена. Затова не желая да тръбим за целите ни. Всички искаме да изглеждаме привлекателно на терена, но най-важни са трите точки. Държа да побеждаваме. Не робувам на определена футболна философия. Аз съм голям фен не на английски отбор, а на „Атлетико“ /Мадрид/. Харесва ми начинът, по който този тим работи. Хората казват, че може би са старомодни, но те са сред топотборите в Европа“, коментира предводителят на орлетата.

Техническият директор Греъм Уорън официализира новината за сформирането на втори отбор на „Пирин“. „Това си бяхме поставили за задача и ще се случи, макар че идва малко по-рано от очакваното. Ще тръгне от четвъртто ниво наесен. Това е добър начин младите играчи да навлязат в мъжкия футбол, особено за онези, които не са в първия отбор или идват след контузии. Оставаме здраво стъпили на земята и ще вървим поетапно напред. Работата в академията е много важна. Създадохме добра стратегия в тези 9 месеца. Много вълнуващи неща предстоят да се случат. Но главното е да не изтичат наши играчи към другите отбори в страната. Призовавам феновете към търпение. Все пак сме много нов проект, всички са нови – треньорите, играчите. Заради пандемията Фийни е водил отбора само в 6 мача, момчетата са заедно само от 5-6 седмици. Нужно е време, ще видим какво ще стане. Знаем обаче, че вървим в правилната посока. Надяваме се на подкрепа от привържениците“, каза Гр. Уорън.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *