Признаха К. Саев и Т. Прешелков за най-добри винари в Разлог

В Деня на виното и любовта любители винари от Разлог си оспорваха приза „Майстор на виното 2020“. Жури от местни сомелиери в състав финансовият директор на община Разлог Тодор Дамянов, бизнесменът Костадин Левенов и Панчо Андреев излъчи най-добрите вина сред общо 24, предоставени от любители винари от града. Сред дълга дегустация с приза „Майстор на виното“ в категория „Червено вино“ бе удостоен Коста Саев, а Ангел Боцев и Велка Найденова спечелиха второто и третото място. В категория „Бяло вино“ големият победител е Тодор Прешелков, а Спас Коюмджиев, който е сред най-запалените любители винари в града, участва с няколко вина собствено производство ш грабна останалите медали и грамоти в категорията.

Песни, забавления и много настроение съпроводиха тазгодишното съревнование между местните винопроизводители във Вечерта на виното и любовта, която се организира ежегодно по случай празника на виното Трифон Зарезан и Деня на влюбените – Свети Валентин. Присъстващите се включиха в състезание за таланти с включени тематични забавни игри. Разделени на два отбора – мъже и жени, участниците демонстрираха познания и умения в областта на поезията, музиката и актьорското майсторство. Те рецитираха стихове, посветени на любовта, по зададени букви подреждаха мили думи, свързани с любовта, пяха песни и се забавляваха.

За перфектното протичане на вечерта допринесоха и водещите – педагожката Росица Тумбева и секретарят на НЧ „15.IX.1903-1909 г.” Велина Кулина, които завладяха публиката със своя артистизъм.

Накрая всички се насладиха на предоставените от местни фирми и производители деликатеси и ястия, опитаха и от вината на местните винари.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *