Андон Тодоров: Призовавам на публичен дебат страхливеца Ат. Камбитов, окичен от благоевградчани с прякорите Неделчо, Крадеца и Насо Зарята…

Призовавам на публичен дебат пред целия град на площад „Македония“  Атанас Камбитов, когото благоевградчани окичиха не с един, а с няколко прякора за времето на престоя му в кметския кабинет. Сложил маска с фалшива усмивка, той не смее да се изправи очи в очи с благоевградчани и проблемите им, за голяма част от които носи пряка вина. Страхът е причината Камбитов да прекрати практиката за ежеседмичен прием на граждани и месеци наред да не се интересува какво искат хората от него и администрацията. Заради навика му да се крие зад подписите на заместниците и подчинените си и с това индиректно да решава съдбите на гражданите, те го нарекоха „страхливец“. Заради огромните средства, които се изписват за фойерверки, благоевградчани му лепнаха парамона Насо Зарята, а заради лакомията да прибира всичко, до което се докопа, за себе си, получи прякора Неделчо. Това е обществена тайна и отдавна се говори открито из целия град. Но Камбитов няма как да го знае, защото всеки ден бърза към дома си в София, а  доверените му „очи и уши“ му донасят само онова, което той иска да чуе. Заради изкривената истина, която му се представя, той се помпа с празно самочувствие, но скоро балонът с химерата на победител ще гръмне и ще помете с него и онези, които държат розовите му очила и му запушват ушите за недоволството на благоевградчани. Камбитов фактически е приватизирал успехите на ГЕРБ и правителството на национално ниво, за които не той има заслуга, а премиерът Б. Борисов и редовите членове на партията, и се възползва всячески от този  имидж да трупа лични дивиденти. Да прави с чужда пита помен е негова запазена марка.

 Призовавам го на дебат, но ако не смее да се изправи пред мен, да го направи пред избирателите и да отговори на всички въпроси, свързани със скандалите около него през последния мандат. Призовавам го да обясни на хората защо няма пари за вода на децата ни в детските градини, нито за облагородяване на междублоковите пространства в ЦГЧ, както и за много улици, които в 21 век, в областен европейски град продължава да не са асфалтирани. Ако поне веднъж бе седнал инкогнито сред избирателите, Камбитов щеше да разбере, че го наричат Крадец, защото влязъл в  политиката с кредити и фалирали фирми, със скъсани дънки и обувки, а сега само дрехите на гърба му гонят няколко хилядарки в евро. Толкова бързо с честен труд няма как обикновен човек да натрупа състояние,  да кара автомобили за стотици хиляди, да живее в луксозна къща в баровски столичен квартал, имотното състояние на близките му, в това число и „дясната му ръка“ Ивайло Благов- Кучката  рязко да скочи. Освен ако не спечели от тотото, но не се е чуло Камбитов да е пуснал печеливш билет. Призовавам Атанас Камбитов да отговори публично само на 13 въпроса, които всеки ден си задават благоевградчани, аз като съветник търся отговори, но и до днес не съм ги получил:

1. С колко пари влезе в политиката и колко са имотите и спестяванията ти сега?

2. Кой плаща разходите на теб и на целия софийски екип да пътувате за работа от София и обратно? Изчисленията сочат, че ако е за собствена сметка, работите само за пътните.

3. Вярно ли е, че прибираш за себе си по 10 % от печалбата на фирмите, спечелили търг на общината?

4. Вярно ли е, че фирми, на които се разпределят общинските обществени поръчки, ти отчисляват 50%  от сумата?

5. Чистата заплата, която получаваш след запора на съдия-изпълнител за фалит на твои фирми, е 816 лв., как се издържаш с тези пари, как и откъде плащаш на бившата си жена всеки месец по 4000 лв, за да мълчи и не разкрива тайните ти?

6. Къде живееш в София? Колко струва къщата ти и как я купи?

7. Давал ли е Ивайло Благов-Кучката заем на дъщеря ти, за да си купи тя апартамент?

8. Какви  имоти са имали хората от най-близкото ти обкръжение, преди да влезеш в политиката и колко имат сега?

9. Каква е връзката ти с фирмата, закупила терена на бившата автогара „Кончето“ и защо мълчиш за незаконния строеж, издигнат там от нея?

10. Кои медии финансираш и на кои си собственик чрез подставени лица? Защо общината дава на година 350 000 лева за медийно обслужване?

11. Защо инвеститорите бягат от Благоевград и предпочитат да открият работни места в съседните общини? Търсиш ли им процент?

12. За какви пътувания  в чужбина на служители и ръководен екип общината харчи 350 000 лева на година и какви са ползите за  благоевградчани от тези екскурзии?

13. В чий джоб, в твоя ли, влязоха парите, дарени от фирми, за ОФК „Пирин” и за Кръста? Кога ще дадеш отчет на благоевградчани?!

Готов съм да осигуря озвучаване, излъчване и заснемане на дебата или публичното изявление на Ат. Камбитов, за да получат благоевградчани отговори на питанията си.

Бог да пази Благоевград от Насо Зарята и свитата му!

Андон Тодоров, кандидат за кмет на Благоевград

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Тоя лично не го познавам, но въпросите му са логични и наистина си ги поставят всички честни джумалии. Май за него ще гласувам вместо за крадеца от Падеш?!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *