Призоваха „на пожар” в ОбС управителя на „Югозападни екоинсталации” в Сандански да обяснява теглен ли е овърдрафт от дружеството и какви са заплатите на персонала

Управителят на “Югозападни екоинсталации” в Сандански Костадин Станоев бе извикан „на пожар” да даде отчет за състоянието на дружеството пред общинските съветници в местния парламент, за което настоя съветникът Явор Аргиров. Така и не стана ясно защо е цялото бързане, но факт е, че въпросният управител Костадин Станоев пристигна  след 15 минути в залата, но видимо неподготвен за ситуацията, защото бе облечен с тениска с фирмен надпис „Югозападни екоинсталации”, а когато разбра за какво го викат, обясни, че няма готовност да докладва и му трябва време да се подготви писмено.

Съветникът Мария Нонева отправи  въпрос към председателя на Общинския съвет Николай Шаламандов каква е причината годишният финансов отчет на „Югозападни екоинсталации”  ООД да не бъде включен в редовното заседание. Тя попита и кмета Атанас Стоянов в качеството му на упълномощен представител на община Сандански в Общото събрание какво е финансовото състояние на дружеството към 31.12.2020 г. Нонева поиска отговор и  каква е причината да не бъдат уведомени общинските съветници, че е взето решение на 30.12.2020 г. за ползване при необходимост на кредитна линия или овърдрафт в размер на 100 000 лв. от „Югозападни екоинсталации”.

К. Станоев заяви, че финансовият отчет е качен на страницата на община Сандански. „Аз в момента не съм подготвен да отговоря на тези въпроси. Но обещавам да го направя в писмен вид. Ако бях получил писмен сигнал, а не устен, щях да се подготвя и да се явя пред вас”, обясни той. Изказването му ядоса съветника Явор Аргиров, който директно попита ОбС председателя Н. Шаламандов дали е уведомил писмено Станоев да присъства на заседанията на Общинския съвет и на постоянните комисии. Шаламандов отговори, че управителят на „Югозападни екоинсталации” е уведомен писмено за това. Самият Станоев обаче не бе съгласен с тази констатация и отговори, че е участвал в заседания на постоянни комисии, но не е получил писмено уведомление за това, а устно обаждане по телефона. Явор Аргиров го попита вярно ли е, че дружеството е изтеглило кредит с подписа на тримата съдружници – община Сандански, община Кресна и община Струмяни, и какви приходи получава дружеството от  строителни и други материали. Имаше въпрос и каква е брутната заплата на служителите в дружеството.

„В писмена форма ще предам отговорите на въпросите”, каза К. Станоев.

Кметът Ат. Стоянов също обеща да отговори на въпросите, отправени към него, в писмена форма.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *