Призрачен мач в Украйна засегна световни букмейкъри и отвори работа на популярен в Благоевград италиански адвокат

Жесток скандал разтърси украинския футбол, след като стана ясно, че за приятелски мач между местни нискоразрядни отбори, който не се е играл, са били приемани залози в най-големите букмейкърски компании в Европа и Русия. Става въпрос за измама в огромен размер, като някой (б.р. – провайдър) е подавал информация за призрачния мач, а залозите са вървели и на живо. Става въпрос за приятелски двубой между отборите на Лозоватка и Мелитополская Черешня, “завършил” 4:1.

“Не мога да повярвам какво се е случило. Разследваме кой доставчик на данни е предавал мача на букмейкърите. Шокирани сме. Това мошеничество засегна букмейкъри по цял свят”, коментира шефът на комисия по етика и феърплей към украинската федерация Франческо Баранка. Италианският адвокат стана популярен в България след убийството на благоевградският бизнесмен Йордан Динов през април 2012 г. Фр. Баранка идваше често у нас и дори участва в няколко от демонстративните мачове между приятели на Данчо и спортни журналисти, които бяха част от футболния мемориал „Й. Динов“. И от двата клуба се разграничиха от станалото, като обявиха, че на играли никакъв приятелски мач.

„Уважаеми привърженици, аз съм Юрий Ярмошенко, треньор на ФК „Мелитополская Черешня“. Официално заявявам, че нашият клуб не провежда приятелски мачове по време на карантина и не участва в никакви турнири. Всички футболисти се намират в карантина. Към букмейкърските залози нашият клуб няма отношение“, коментира наставникът на украинския тим в профила си в социалната мрежа.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *