Приключи проверката в Рилци, извиха се нови опашки от избиратели

Изборите в благоевградското село Рилци бяха възстановени. Опашки се извиха пред изборните секции, след като преди около час вотът бе прекъснат, а председателят на ОИК М. Бусаров дойде лично за проверка по сигнал, че не се допускат хора до урните.

9 членове на СИК се наложи да дават писмени обяснения. Бусаров похвали организацията по провеждането на изборите, като посочи като единствен пропуск това, че списъкът със заличените 4000 души не е при основните списъци.

Както struma.bg писа, изборите в Рилци бяха временно прекратени. На място пристигна председателят на ОИК М. Бусаров, който започна проверка в секцията. Тя тече в момента при затворена врата.

Гласоподавателите бяха помолени да изчакат отвън.

Жители на селото скочиха срещу регистрираните като гласоподаватели хора от Бараково, Кочериново, Пороминово…

Стигна се до намеса на полицията.Не искаме хора, регистрирани тук, но живеещи на други места, да ни решават съдбата, категорични са рилчани, които заплашват да блокират входа на секцията.
Лично един от полицейските шефове в Благоевград Петър Зашев дойде в Рилци да потуши напрежението. Той обясни на част от застъпниците, че нямат право да възпрепятстват изборния ден и хората, фигуриращи в изборните списъци, дошли от други населени места, да упражнят вота си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *