Приключи проверката на реновирането на пътеките за Седемте рилски езера

Приключи проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, по спрения проект за реновиране на пътеките на Седемте рилски езера, съобщи за БНР говорителят на обвинението Мариана Сиракова.

Материалите са изпратени до Върховна административна прокуратура за окончателно становище.

Окръжна прокуратура в Кюстендил се самосезира след репортажи и публикации за качената тежка строителна техника в района на езерото Бъбрека при реновирането на пътеки по проект “Уcтoйчивo yпpaвлeниe нa нaциoнaлeн пapĸ “Pилa” – втopa фaзa, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. ”.

Проверката на място извърши екип на Икономическа полиция при ПУ-Дупница, продължила 3-4 дни. Иззета е документация по проекта от НП “Рила”.

Строителната техника при езерото Бъбрека е изтеглена незабавно. Първоначално материалите по реновирането наистина са били транспортирани с мулета и коне, неясно обаче кой е допуснал след това да се ползва и техника, която разкопава и съсипва участъци по трасетата, които се реновират.

ВАП разпореди екоминистерството да извърши своя проверка по изпълнението на проекта. Заедно с резултатите от тази, разпоредена от ОП-Кюстендил, те ще бъдат обобщени и ще се излезе с окончателно решение има ли допуснати и какви нарушения и кой ги е извършил при реализацията па проекта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *