HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Природозащитници излязоха пред Министерски съвет срещу разширяването на ски зона “Пирин”

Еколози и природозащитници се събраха на протест пред Министерския съвет срещу евентуалното гласуване по извънредна точка в дневния ред, която предвижда разширяване на концесията в националния парк „Пирин”, съобщава btv.

„Късно снощи в администрацията на Министерския съвет беше вкарана извънредна точка от вицепремиера Валери Симеонов и неговия министър Нено Димов – за разширение на концесионната площ на национален парк „Пирин”, която „Юлен” управлява там.

Разширението на концесионата зона е десетократно – от 99,5 на около 1000 хектара, а концесионното възнаграждение – с около 30% процентва нарастване”, коментира Борислав Сандов от Зелените.

По думите му този концесионер вече е в нарушение, тъй като е във владение на 165 хектара, което е над 99,5-те хектара, освен това тепърва предстои публично обсъждане плана на управление на националния парк „Пирин”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

  1. Виктория

    Поредният опит да се окаже натиск на правителството от шепа хора, които просто изпълняват едни поръчения от тези, които им плащат. Ако природозащитниците имаха някакви смислени доводи и законно основание да се противопоставят на това, щяха да са го направили. Но тъй като знаят, че нямат основание правят разни подобни циркове, за да оказват натиск.

    Отговор
  2. Полина

    Трима души излезли на разходка в София, не ги броя за нищо, особено за протест

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *