Природолюбители и служители на ЧЕЗ в 3-часова спасителна акция на малко щъркелче в Баничан

Природолюбители и служители на електроразпределителното дружество ЧЕЗ са се включили в спасителна операция на малко щъркелче, което се оплело в сезал от чувал. Това се случило в неделя в късния следобед в първото гнездо под постоянно видеонаблюдение в България, съобщи за „Струма“ Димитър Попов, председател на БДЗП – Гоце Делчев.

Сигналът за случилото се е подаден от кмета на Баничан Иван Каръков. Самият Попов също отишъл на мястото. Пред наш репортер той разказа: „За съжаление след известно време забелязах отчаяните опити на малкото да се освободи от “капана” на омоталия се сезал. Сигнализирах в централата на „ЧЕЗ България”. Служителите от електроразпределителното дружество – клон Гоце Делчев пристигнаха на място. Те проявиха изключително висок професионализъм, въпреки почивния ден и перипетиите с осигуряването на вишка“.

Акцията е приключила благополучно и щъркелчето е освободено от капана. То е добре и е в гнездото си, но остава под наблюдение. „Останалите малки вече летят добре“, заяви още Попов и изказа  благодарности на всички, които са участвали в спасителната операция.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *