Причудливи картофи и половин тон грозде прибра от новата реколта зам. областният управител Райчо Цветин

Замeстник областният управител на Кюстендил Райчо Цветин се скъса от работа по полето през последните няколко седмици /сн. 1/. Той е известен със земеделските си наклонности, обича полската работа и отглежда в наследствените си имоти различни култури. Картофената му реколта се оказа достойна отплата за положените от него и семейството му  грижи през годината, Цветин извади единични екземпляри, достойни за музей на земеделското производство – картофи от по 200-300 г единият /сн. 2/. Добре се отчете и лозето му, от което заместник областният управител набра половин тон грозде за вино. Земеделската работа на полето допълнително скрепява отношенията в задружното му семейство, което е заедно и на разходките, и в копаенето в градината.

Тазгодишната му картофена реколта има и съвсем артистично измерение, някои са с дотолкова причудлива форма, че приличат на малки скулпторки, сякаш излезли от ръцете на  художник. Дъщеричката на Райчо Цветин дори открила картоф, който наподобява мече, и с флумастер го доукрасила, та съвсем да заприлича на животинчето /сн. 3/. Горд с производството си тази есен,

заместник областният управител се е снимал с част от реколтата и е написал в социалната мрежа „И без пари да останем, гладни няма да сме”. Той се надява да грабне първа награда на „Винария 2018 г.” в Бобошево с ароматното вино от гроздето на  неговите асми в двора на къщата му в Бобошево и в родната къща на съпругата му Емилия в Рила.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *