Приютът на Отец Иван остана на тъмно преди Коледа

Приютът на Отец Иван е останал на тъмно, тъй като нямали пари да си платят тока. Средствата не достигат вече дори за елементарни нужди, пише Телеграф. “Спрели тока на приюта в Нови хан, защото нямаме пари да го платим”, потвърди самият отец. Така на тъмно остава не само той, но и още 250 души, които са под неговата закрила в светата обител. Там живеят и около 150 деца, като 70 от тях са ученици. Под покрива си Отец Иван е приютил и майки с малки бебета, както и бременни.

“Най-малките е немислимо да живеят в такива условия”, оплаква се той. “Всички те имат своите нужди, които е трудно да задоволим. Условията на живот са непоносими, особено откакто няма ток. В момента го караме на свещи и газови лампи”, казва още отецът.

Липсата на електричество поне засега не пречи на отоплението, той като за тези цел използват дърва. Въпреки това температурата в част от общото жилище се поддържа от радиатори на ток и затова сега температурата е по-ниска от нормално поддържаната.

Дарения има, но не са достатъчни, сподели отец Иван. Масово хората им носят дрехи, но голяма част от тях са неизползваеми, той като не са по мярка на малките и техните родители. Предпочитат якета и пуловери, поради идващата зима. Благодетелят се надява също на раници и материали за малчуганите, които ходят на училище. “На този етап имаме нужда най вече от финансови средства, защото хората тук нямат доходи. Парите не достигат за нуждите им и именно затова сега стоят на тъмно”, призовава отец Иван.

“Моле са за по-добри дни и здраве”, сподели отецът желанието си за Коледа. надява се дарители да помогнат на него и живеещите в приюта му, като помогнат в тежката битка с мизерията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *