“Приятелите”, които ни дърпат към дъното: Как да ги разпознаем?

В ежедневието си общуваме с много хора, някои от тях са ни добри познати, други са ни колеги, а трети са ни приятели. Отделяме много от енергията и времето си за всички, а накрая се чувстваме изтощени. Това е така, защото не филтрираме правилно хората около себе си и позволяваме на нечистата енергия да ни вреди.

Ето как да разграничавате хората, които ви дърпат на дъното:

1. Те се оплакват постоянно
Този тип хора излъчват негативизъм и за кратко време успяват да ви вкиснат настроението. Около тях никога нищо не е наред и всеки път ви въвличат в техния объркан живот. Общуването с тях изчерпва енергията ви и ви прави слаби и потиснати.

2. Те винаги критикуват
Сигурно се сещате за поне няколко човека, които винаги ви критикуват – с право и без. Те осъждат решенията ви, идеите ви, та дори и новата ви прическа. Веднага щом споделите нещо, започват да бълват критики.

3. Те ревнуват
Ревнивците искат времето ви изцяло за тях. Дразнят се, когато се сприятелите с нови хора и говорят срещу тях. Този тип “приятели” могат да бъдат наистина подли. Ако ги подразните, не е изключено да започнат да разказват какво сте им споделили и изобщо да говорят против вас.

4. Те постоянно се хвалят
От една страна, самохвалковците постоянно се нуждаят от одобрението на другите и жадуват за похвали, от друга – искат да им завиждат и да дразнят околните. Този тип хора могат да бъдат много неприятни и общуването с тях е пълна загуба на време.

5. Те никога не изпълняват обещанията си
Те обичат да обещават, ни никога не изпълняват обещаното. Това понякога може сериозно да повлияе на вашите планове, ако разчитате на тях.

Истинските приятели винаги застават зад думите си с дела. Те нямат нужда да ви се хвалят и да ви карат да им завиждате. С времето разбирате на кого можете да разчитате и на кого – не.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *