Приятели на 18-г. Георги, помел 3-ма тийнейджъри в Петрич, го заковаха пред разследващите: Форсираше колата, дърпаше ръчната и правеше дрифтове

Шефката на РС-Петрич съдия Мая Банчева постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ за 18-годишния Георги Попстоянов, който помете трима тийнейджъри на тротоар в Петрич. Както struma.bg писа, за защитата на 18-годишния младеж бе ангажиран адвокат Иво Стефанов.

Георги се е признал за виновен по обвинението, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна повреда при пътно-транспортното произшествие при  което пострадаха двама младежи – на 17 и 15 години.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и трите момчета,  които са се возили с него. Те подробно описват как е форсирал колата, как е натискал газ и после спирачки, вдигал е ръчната и правил дрифтове. Приятелите му го умолявали многократно да спре, но той не се вслушал. Каква е причината за пътния инцидент предстои да се изясни от автотехническата експертиза.

Георги е имал шофьорска книжка от месец юни. За последните 3 месеца, той има 22 излизания извън страната, повече през ГКПП- Златарево. Това е посочено от прокурора като илюстрация, че е мобилен и съществува опасност да се укрие. Адвокатът му е изтъкнал, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия,  освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото. Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото. Определението на РС- Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *