Приятелката на убития в Борисовата градина Георги проговори: Даржах ръката му, издаваше ужасяващи звуци в опит да си поеме въздух, от устата му излизаше пяна

Приятелката на 16-годишния Георги Игнатов, който беше убит в Борисовата градина през лятото на 2015 г., даде първите показания срещу подсъдимия Йоан Матев.

„На 2 юни 2015 година, в 11,42 часа, ми се обади Георги и каза, че ще ме чака пред моето училище „Христо Ботев“ край БНР. Минута по-късно той отново ми звънна и ми каза :“Лора, моля те, ела, наръгаха ме!“, разказа момичето в съдебната зала, където днес делото започна по същество.

След като чула страшната новина, Лора, без да затваря телефона, тръгнала да го търси по алея в парка.

Сетих се, че сме се събирали на една пейка и тръгнах към нея. Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти“, добави през сълзи Лора, цитирана от „24 часа“.

По думите й Георги е гледал в една точка, имал пяна на устата, държал си ръката на рана в корема, където бил намушкан, и издавал ужасяващи звуци в опит да си поеме въздух. Тя го държала за ръката, докато минути по-късно дошъл техен общ приятел. Пристигнал и екип на Спешна помощ с линейка, както и полицаи. Лекарите обаче веднага констатирали, че Георги е мъртъв.

„Той беше отличен ученик, беше възпитан и целеустремен. Нямаше врагове“, каза още приятелката му.

За първи път в съдебната зала дойдоха и родителите на убитото момче – Валентин и Албена Игнатови.

В залата беше и майката на Йоан Матев – Сребрина Гаджева, която твърди, че синът й е невинен, въпреки че именно брат му го издаде, завеждайки разследващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството.

Делото продължава с разпити на още свидетели.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *