При голям интерес преминаха „Дните на здравето“ проведени в Община Разлог

Семинар “Дни на здравето” в гр. Разлог се проведе в периода от 09 до 10 октомври. Инициатори на събитието са Сдружение за развитие на българското здравеопазване и д-р Емил Тончев в партньорство с  община Разлог.

В рамките на провежданата кампания, на 9 октомври беше извършен безплатен скрининг за захарен диабет. Изследваха се 42 души, от които 8 имаха високи стойности на кръвната захар, а 6 от тях са на лечебна терапия. Всички пациенти бяха консултирани и насочени към специалист за уточнение на състоянието и предприемане на планирано лечение и допълнителни изследвания.
Скринингът за хепатит В и С в Разлог се проведе на 10 октомври в периода от 14.30 ч. – 16.30 ч., като се изследваха 92 човека. Всички те бяха запознати какво представляват вирусните хепатити, начините на инфектиране и превенцията.

За пореден път се доказа,че навременната диагноза и профилактика са в основата на доброто здравеопазване.  Д-р Тончев съвместно с Общината ще продължат инициативите насочени към по – добра информираност и грижа на здравето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *