При „клийн” акция в Кюстендил събраха 95 чувала боклук

Над 95 чувала с боклук събраха в Кюстендил в организирана акция по почистване на града, които  извозиха с камион от ОП „Чистота”. Идеята дойде по-рано на сесия на местния парламент, дадена от общинския съветник Кирил Станчев. В инициативата се включиха много граждани и местни парламентаристи. Над 60 човека обхванаха три района на града – река Банщица при плажа, градинката при езерата и района на старото кино на пазара. 

„Благодарим на всички, които се включиха и са съпричастни. Надявам се повече хора да се включат в предстоящите инициативи, да знаем, че всяка ръка е ценна, и най-вече да пазим околната среда”, коментира кметът Петър Паунов. „Разделихме се на три групи, мъжете почистваха под трите големи моста на река Банщица, където замърсяването е по-неприятно, дамите са по почистването на коритото на реката, оборка на зелените площи. Екип  с председателя на Общинския съвет почистиха езерата, общинският съветник Валери Йовев с колеги чистят в района на старото лятно кино и около зеленчуковия пазар“, уточни кметът.
Градоначалникът изрази надежда да не се налага да бъдат правени подобни инициативи. „Същевременно – добави кметът Паунов – подкрепяме подобни начинания и сме готови да се включим”. Петър Паунов каза, че хора от Слокощица помагат и работят при хората с изгорялата къща.
На въпрос дали кюстендилци пазят чисто, Петър Паунов каза: „Повечето наши съграждани пазят чисто, за съжаление има изключения, които не пазят, и на които не може да смогваме. Надявам се постепенно да се вразумят. За десет минути само при единия мост над река Банщица са събрани два кубика боклуци”, обобщи градоначаликът.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *