ПРИ ТРЕТИ ОПИТ! Женско трио спечели култовото кафене до Часовника за 359 лв. наем

След два неуспешни опита кафенето до Часовниковата кула в Дупница се сдоби с нови наематели срещу 359 лв. без ДДС на месец. На третия проведен конкурс от общината се явиха три фирми, които стартираха наддаването от цена 282 лв. на месец без ДДС.

Съсобственичките на фирма “Кул дизайн” ООД Ирена Чорбаджийска, Албена Георгиева, дъщеря на бизнесмена ликвидатор Давко Давков, и Илинка Червенкова бяха класирани на трето място, след фирмите на Емилия Райчева, Радостина Данаилова, но двете впоследствие се отказаха.

Както “Струма” писа, Райчева и Данаилова се явяваха и на предните два търга. На първия търг цената стигна до 1424 лв. след яростно наддаване между Р. Данаилова, която стопанисва хотел в Рилски манастир, и Елена Паризова. И двете кандидатки се отказаха впоследствие, а от общината организираха повторен конкурс, който се провали по същия начин.

Докато се търсеше наемател на кафенето, вандали го опустошиха. Част от прозорците са счупени и парчета стъкла са пръснати навсякъде около обекта. Част от ватата за изолация е изтръгната и стърчи навън, липсват част от плоскостите по тавана.

Както “Струма” писа, кафенето беше стопанисвано дълги години от Кирил Бързачки, който го остави след проблеми с общината. Около 50 кв.м от кафенето е негова собственост. За да заработи кафенето, новите наемателки ще трябва да бръкнат дълбоко в джобовете си за ремонт.

ЙОРДАНКА ПОПОВАДокато се търси наемател, вандали опустошиха кафенето до Часовниковата кула

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *