Пробация за мъжа, буйствал на партийна конференция в София

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдим за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо двама души по време на партийно събиране на политическа партия в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият се е признал за виновен за действията си в района на „София тех парк“ от 5 август 2020 г. Той изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста Полина Паунова и демонстративно го захвърлил, докато тя и други журналисти заснемали действията му пред много хора по време на партийното събиране.

Мъжът е признат за виновен и за това, че нанесъл удар с юмрук в корема на Н. А., с което му причинил контузия. Деянието е осъществено по хулигански подбуди, без извършителят да е бил провокиран от пострадалия. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмрук в лицето и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда. 

Извършителят е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийския районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение и е наложено наказание „пробация“ за срок от две години.

Определени са пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Определението на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *