Проблеми във връзката, които жените създават

Няма любовна връзка без проблеми. Трудните моменти ни учат как да преминаваме през тях и са тест за взаимоотношенията ни. Но понякога, когато не върви, не си даваме сметка, че ние сме тези, които създават повечето проблеми във връзката. Как?

1. Чувство на несигурност
Чувството за несигурност е една от най-честите причини за проблеми във връзките. Никоя жена не иска да има партньор до себе си, който да я сравнява с други жени, предишни партньорки. Когато сме имали разочароващи партньорства, които са ни карали да се чувстваме недостойни като жени, вярваме, че в следващите връзки ще бъде същото. Това поражда трайно чувство за несигурност, което партньорите винаги усещат. В резултат винаги намираме начин да обвиним половинката си, че не забелязва в нас хубавите качества, а само отрицателните.

2. Страхувате се партньорът да не ви изневери
Когато един мъж подхранва съмнението в половинката си, че може да е нелоялен към нея, то тогава тя има пълното основание да се съмнява в неговата коректност и да очаква изневяра. Но ако любимият човек не ви дава поводи за съмнение, тогава трябва да работите върху проблемите с доверието. Малка доза съмнение винаги ще има, но когато тя се превръща в мания, постоянен страх, започва да създава проблеми в отношенията.

3. Спорите без причина
Още един начин, по който вие създавате проблеми и саботирате връзката си е като търсите повод да се скарате с партньора си. Всеки има трудни моменти, а и онези дни около цикъла… всичко ни създава напрежение и нервност. Може би е добре да направите крачка назад и да помислите дали вашите негативни емоции не ви владеят в комуникацията с партньора. Колко често се карате и за какво. Как преминават вашите спорове.

4. Никога не се наслаждавате на времето заедно
Интимността не е само в спалнята, но разбира се и там е важно как се чувствате. Когато имате време само за вас и партньора ви, наистина е важно как ще се възползвате от това време. Дали ще се отдадете на приятни разговори, занимания, дали ще се гушкате, гледайки филми, дали ще се споделят важни неща, дали ще правите така, че да задълбочите връзката ви. Или ще търсите поводи да се отдалечите – като спорове, неглижиране на времето само за вас двамата, очакване от вас партньорът ви да поема инициативата за това как да си прекарате добре, премълчаване на това, което искате да споделите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *