Проблем с броя на бюлетините в селата Дъбрава и Логодаж

Имаме проблем с броя на бюлетините в селата Дъбрава и Логодаж. Това съобщи на пресконференция Йордан Симонски, заместник-председател на Общинска избирателна комисия – Благоевград. Той обясни, че секционните избирателни комисии в двете населени места не са обезпечени с достатъчен брой бюлетини, предаде Фокус. На място е изпратен председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград адв. Мартин Бусаров. „Причините са твърде много. Тепърва ги анализираме къде се коренят. След като приключим с проверката ще обявим и защо е станало така“, каза още Симонски. Той допълни, че в село Дъбрава при 137 души, записани по избирателен списък, са осигурени 100 бюлетини. „Лесно ще се оправим с броя на бюлетините за кмет на община и за общински съветници. Проблем имаме с броя на бюлетините за кмет на кметство. Това наложи спешно провеждане на заседание и търсене на компетентно мнение от страна на Централната избирателна комисия (ЦИК).

ЦИК от своя страна УКАЗВА на ОИК – Благоевград, да приеме решение за упълномощаване на членове на ОИК, които съвместно с председателя на СИК да направят копия на бюлетината, с които да гласуват негласувалите до момента избиратели.

Описаните действия да се отразят в протокол, който да се подпише от представителите на ОИК и от членовете на СИК. Този протокол, както и един екземпляр от копията на бюлетината, да се приложат към протокола на СИК за отразяване на данните от гласуването.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *