Провалът на изборите разедини социалистите в Кюстендилско! Кандидат-депутатът от Дупница д-р П. Дангов: Изборният резултат е шок за колегите, които похарчиха много пари, но не влязоха в парламента

Провалът на БСП на изборите разедини социалистите в Кюстендилско. Разочарована от представянето на БСП в битката за народни представители, водачът на столетницата и кандидат за депутат от Бобов дол Елеонора Христова поиска оставката на лидерката Корнелия Нинова. Кандидат-депутатът от БСП – Дупница д-р Първан Дангов, който в последния момент беше вмъкнат в листата, пък е на противоположното мнение.

Елеонора Христова, която беше 4-та в листата на БСП за народни представители от 10-и МИР, коментира изборните резултати така: „Искам оставката на Корнелия Нинова. Тя сложи в листите по места никому неизвестни хора. Провали кампанията, защото сложи за водачи на листи безлични хора. Очаквахме по-добри резултати, но корпоративният вот определи първото място за  ГЕРБ в Бобов дол. Единствено в Бобов дол, Кюстендилска област, БСП е втора по резултати от изборния ден. След нея се нареждат “Има такъв народ” и партията на Мая Манолова”, заяви Е. Христова.

Качилият се на последния вагон в листата на БСП от 10-и МИР д-р Първан Дангов заяви пред “Струма”: “Изборният резултата е шок за тези колеги от БСП, които похарчиха много пари, но не влязоха в парламента. Аз няма да искам оставката на Нинова. Тя плаща грешките на Сергей Станишев, на отцепилите се от БСП народни представители, на Гергов от Пловдив… Не казвам, че Нинова няма вина. Тя трябва да обърне повече внимание на социално слабите слоеве на населението, на малкия бизнес, който се задъхва…”.

„Предизборната кампания на БСП в Кюстендилска област протече при вътрешнопартийно неразбирателство. Нямаше екипност. Всеки кандидат за депутат работеше сам за себе си. Затова се получи и този плачевен резултат. На предишните избори БСП получи 22 000 гласа. На 4 април за социалистите гласуваха 10 200 души от цялата Кюстендилска област”, заяви Дангов и допълни: „Аз съм доволен от преференциите, които получих – 1578, и благодаря на избирателите ми с гордо сърце и чисти ръце”, заяви Дангов.

Очаква се БСП да има един депутат от 10-и МИР – Кюстендил в следващото Народно събрание – Румен Георгиев, който е водач на листата. Той е от Враца.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *