Проверката на прокуратурата в Перник показва безстопанственост за водата

В Спецализираната прокуратура са внесени резултатите от две прокурорски проверки за водната криза в Перник. Предстои Специализираната прокуратура да се запознае с предоставените материали и да прецени основанията за образуване на досъдебно производство срещу евентуални виновни длъжностни лица, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Внесените проверки са на Районна прокуратура – Перник и Окръжна прокуратура – Перник и са за изясняване на причините, довели до режим на водоснабдяването от язовир „Студена“. Окръжна прокуратура – Перник е поискала от МРРБ и МОСВ отговори на въпроси, изясняващи фактическата обстановка, довела до криза във водоснабдяването.

Районна прокуратура – Перник с две преписки е назначила проверки във „ВиК-Перник“ ООД, Кметство – Перник, Областен управител и Басейнова дирекция – Западнобеломорски басейн в Благоевград.

След обобщаване на събраните доказателства Районната прокуратура в Перник е констатирала, че са налице данни за евентуално осъществени безстопанственост и престъпления по служба от страна на длъжностни лица от МРРБ и МОСВ.

Според анализа на събраните данни от предварителната проверка на Окръжна прокуратура – Перник налице са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за безстопанственост, уточняват оттам.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *