HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Проверки блокираха движението по пътя към ски зоната в Банско

Проверки на Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация“ и полицията блокираха движението по пътя към ски зоната в Банско. Освен леките автомобили, бяха спирани и бусовете, които извозват туристи до и от планината. Недоволни хотелиери и транспортни фирми подготвят мащабен протест в неделя.

Стотици скиори не можаха да стигнат до ски зоната по пътя, който е единствената алтернатива при голямото натоварване на кабинковия лифт през почивните дни. Заради твърдението на дружеството-концесионер, че десетки бусове незаконно превозват туристи, служители на полицията и Агенция „Автомобилна администрация“ започнаха масови проверки, съобщава БНР.

Местният бизнес свърза проверките с напрежението, създадено през последните дни заради променените от концесионера условия за ползване на паркингите на долна и горна станция на лифта – по 12 лева на всяко влизане, а 15-те минути безплатен престой бяха премахнати.

Туристическият бизнес в Банско изрази остро недоволството си срещу концесионера в отворено писмо до министъра на туризма и местната власт в курорта. В неделя сутринта пред начална станция на кабинката се организира мащабен протест.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *