Проверяват някои болници у нас

Анонс за рокади и в здравната система дойде от ресорния министър Стойчо Кацаров. По думите му в момента тече проверка в Александровска болница по сигнал на член на Управителния съвет. Проверки ще има и в други лечебни заведения, а при открити нарушения, ще бъдат сменяни ръководствата, заяви още Кацаров, цитиран от NOVA.

В отговор на въпрос за Националния оперативен щаб, Кацаров заяви, че от него няма нужда в момента, освен ако министър-председателят не прецени друго. А дали ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка до края на юни, както иска държавният здравен инспектор, тепърва ще се решава.

„Най-вероятно ще има кадрови промени. Вие ще разберете за това. Назначена е проверка в Александровска болница. Там имаше сигнал, подаден до мен от един от членовете на УС, но със сигурност ще бъдат проверени и други лечебни заведения и не само”, заяви Стойчо Кацаров.

„Ако проверките констатират нарушения, които водят до смяна на ръководствата, те ще бъдат сменени, бъдете сигурни”, допълни още той.

„Дали ще има НОЩ е въпрос, който решава министър-председателят. Моят съвет към сегашния министър-председател е, че ако сега той има потребност от това, може да продължи да съществува, но от гледна точка на управлението на кризата не е необходимо да продължи да съществува”, посочи Кацаров.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *