Проверяват обектите, предлагащи сладолед

Българската агенция по безопасност на храните започва от понеделник проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна.

Предприятията ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и др. за продажба на сладолед без предварително опаковане, съобщават от БАБХ.

В производствените предприятия инспекторите от дирекция „Контрол храни“ ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт и ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.

В обектите за продажба Агенцията по храните ще инспектира хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *