Проверяват полицейски инспектор от РУ в Разлог заради разпространено видео, че шофира автомобил без застраховка, винетка и технически преглед

Вътрешна проверка е назначена срещу младши полицейски инспектор от РУ – Разлог Костадин Дункин. Причината са разпространени по медиите и социалните мрежи видеа на лек автомобил „Лада Нива”, управляван от полицая, който е с изцапани с кал регистрационни табели и за който се твърди, че е без застраховка „Гражданска отговорност“, валидна винетка и без преминат технически преглед. Именно тези твърдения  ще бъдат обект на проверката, за която лично директорът на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов потвърди.

„Назначена е проверка и чак когато приключи, ще можем да коментираме случая. Проверката трябва да приключи в рамките на един месец, но мисля, че това ще стане и по-рано”, каза ст. комисар Дойчин Дойчинов и уточни, че чак тогава ще може да се коментира въпросът дали ще бъде образувано дисциплинарно производство срещу полицейския служител и какво наказание го грози.

Случаят предизвика негативни коментари в социалните мрежи, насочени срещу полицейския инспектор. Той вчера не бе открит за коментар, но негови приятели коментираха, че видеото е лично отмъщение на авторите заради съставени им глоби от полицая, като уточниха, че единият е глобен два пъти преди около седмица. Мъжът е и сред спряганите в контрабанда с дървен материал в района. Другият съавтор също е в черния списък на нарушителите, твърдят запознати със случая.

 Що се отнася до полицейския инспектор проверката ще покаже дали автомобилът се е движел по пътищата без необходимите документи и чия собственост е въпросното возило. На клиповете не се вижда целият регистрационен номер, но според публикации в социалните мрежи той е Е7533АХ. Справка показва, че за автомобил с такъв номер е направена „Гражданска отговорност” вчера, на 17 февруари. Справка на страницата на БГ ТОЛ пък показва, че  няма валидна винетка за кола с такъв номер. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *