Проверяващи от МОН влязоха в ЮЗУ след сигнали срещу ректора проф. Б. Юруков

Екип от Министерството на образованието и науката влезе в Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Поводът за проверката са два сигнала срещу ректора на ЮЗУ проф. Борислав Юруков, които бившият зам. ректор и декан на Философския факултет проф. д-р Георги Апостолов е изпратил лично до министъра на образованието Красимир Вълчев. Проверяващите, общо 3-ма, са пристигнали в ЮЗУ в понеделник следобед, вчера все още бяха в университета. Според очевидци те са прекарали в кабинета на ректора проф. Юруков около 4 часа, викали са на разговори преподаватели от Философския факултет, както и самия проф. Апостолов, изисквали са документи.

Подробности четете в днешния брой на вестник “Струма”.

Г. Апостолов
Кр. Вълчев
Сигналът на проф. Апостолов до министър Вълчев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

6 Коментара

 1. Здравобара Якошиба

  Сега страхливите плъхове са се спотаили и гледат сеира. Но ако изритат незаконния пенсионер от ректорското място, познайте от първия път колко много “борци” против тиранията му ще се пръкнат изневиделица…

  Отговор
 2. Пепи Къдравия

  по центъра го питат:
  – Почна ли работа или баща ти още е ректор?
  – Бате, при 160 бона официална заплата още дъъълго че съм капитан!

  Къде са ви студентите? Къде са ви конференциите? Къде ви е учебният процес?
  Съсипахте университета и всичко приключи в Благоевград.

  Отговор
 3. Кънчо

  Крайно време беше. Този дерибей безчинства и се саморазправя с можещите и знаешите тези, който му се противопоставиха и се кандидатираха на изборите за ректор. Вече пета година унищожава всичко хубаво в този университет. Изгони професори и доценти с качества. Същият няма една самостоятелна статия през цялата си кариера в ЮЗУ от 1983 г. Направиха го и д-р и доц. и проф. други хора – писаха вместо него. Две думи свързани на кръст не може да каже. Стана ректор втори мандат след като договора вече му беше удължен за 1 г. и е срочен. Сега пак трябва да се удължава. Как може да си ректор със срочен договор за проф. Но краде като за последно -13000 лв. заплата и Министъра не получава , даже Премиера и Гл. прокурор. Е той е за Гинес……Как с лизане можеш да стигнеш до върха….

  Отговор
  1. Лиза Мишпека

   Спасението е ясно – пенсионерът вън от ЮЗУ, както той изгони противниците си с аргумента, че са над 65 г., а Куцият дявол трябва да му се забрани да минава прага на университета заедно с ненормалната му куролизачка. Избор не манипулиран за истински достоен ректор и всичко ще е ОК!

   Отговор
 4. Мишо

  В ЮЗУ се краде и дерибейства като за последно и ако сега нищо не намерят, то няма да има управия ни за ЮЗУ, ни за БГ.

  Отговор
 5. Алелуя

  А дано най-сетне изритат този самозванец и крадец и да изринат окопалата се около него шайка мошеници! Иначе ЮЗУ-то е поело уверено пътя към гробището…

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *