ПРОГНОЗАТА НА „СТРУМА” СЕ СБЪДНА! „Растер юг” и „Живел Енерджи” спечелиха без всякаква конкуренция снегопочистването на Петричка община, поделят си 342 000 лв.

Благоевградската строителна фирма „Растер юг” на Радослав Костов и петричката „Живел Енерджи” ООД на сина на общинския съветник Живко Коемджиев – Асен, ще чистят тази и следващата зима община Петрич.

Прогнозата на в. „Струма”, че третият кандидат да се включи в премахването на снега и опесъчаването на улиците в зимни условия ще бъде отстранен, се сбъдна – столичната ДЗЗД „Парсек-Волф” на Бончо Бонев не успя да стигне до финалния втори кръг на надпреварата. Кандидатстващото по 3-те обособени позиции в поръчката обединение не бе допуснато до класиране с мотив липса на информация в документацията – Бонев пропуснал да посочи къде ще му е пунктът за депониране на пясъка и къде ще паркира снегопочистващата техника. Припомняме, че в момента софиянецът обжалва в КЗК предишната обществена поръчка на община Петрич – за направата на музей в новия градски парк.

При това положение двете фирми победителки получиха позициите, за които кандидатстваха, при това без всякаква конкуренция. „Растер юг” ООД взима зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа на гр. Петрич и на Огражденския район, а „Живел Енерджи” ООД – чистенето на Подгорски и Марикостински район. И двете фирми като единствени кандидати за позициите си са класирани с максималния брой от 100 точки. За услугата фирмите ще получат съответно 222 000 и 120 000 лв.

Впечатление правят изключително близките разценки на услугите, които те ще извършват. Например за извличане на заседнало в преспи МПС „Растер юг” е калкулирала 104,53 лв./час без ДДС, а „Живел Енерджи” – 106,03 лв., за снегопочистване на 1 км пътища цените са съответно 43,90 лв. и 44,30 лв., и т.н. Единствената по-сериозна разлика е в дейността изсичане на храсти край пътя – благоевградската фирма ще го прави срещу 2,63 лв./км, а петричката – срещу 4,13 лв., като цените са без ДДС.

Решението за сключване на договор с двете фирми от страна на общинския кмет Димитър Бръчков е подписано на 20 декември. Съгласно законовата уредба отстраненото обединение ДЗЗД „Парсек-Волф” може да реагира с жалба в КЗК в срок от 10 работни дни, които поради празниците ще изтекат в началото на следващата година.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Стоян

    Не съществуват други фирми освен РАСТЕР ЮГ! НЯМА, бе – това е Фирмата на Петрич. С главно Ф. Единствената. Други предприемачи и безнесмени в Благоевградска област не съществуват! Браво общински съветници. Браво Петрич – за вас петричани Търговски регистър няма, за да “видите” … А бе лапкайте, лапкайте – пък може и да се нахраните някой ден!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *