Прогноза за ноември: Зимата иде, циганското лято е мираж

Циганското лято през тази година ще е мираж. Температурите през ноември ще са под нормата, а валежите над нея. Още в началото на месеца те ще са от сняг в планините, а на 17-18 ноември бяла покривка ще има и във високите полета, и в Предбалкана, Това каза в „Денят започва“ по БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова.

„За съжаление тази година не можем да обещаем циганско лято. Няма изгледи за продължителен топъл и сух период през този месец. Усещането ще е за зима, отколкото за мека и топла есен. До средата на първото десетдневие времето все пак ще е сравнително спокойно. Валежите няма да са чести и значителни по количества. Температурите ще са близки до нормите“, добави тя. 

„През втората половина от първото десетдневие ще има поднормени температури в Източна България. Сравнително сухо ще е времето през първата седмица, а през втората ще са сравнително ниски температурите в Северна България. В югоизточната част на страната също се очакват валежи. Температурите ще се понижават и в средата на ноември ни очакват студени дни с чести валежи“, прогнозира синоптикът. 

Ако не сте си сменили гумите, време е, защото ще има сняг през ноември, предупреди тя. 

„До края на месеца ще е студено и с чести превалявания. В планините още в началото на месеца валежите ще са от сняг. Първите снежинки във високите полета и в Предбалкана ще паднат на 17-18 ноември“, уточни Кирилова. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *