ПРОГНОЗА НА „СТРУМА” СЕ ПОТВЪРДИ! Съпругата на гербера, зам. шеф на ОбС – Сандански, П. Додушев е сред 3-мата кандидати за трети зам. директор в гимназия „Яне Сандански”

Катина Додушева е сред кандидатите, подали документи за изненадващо обявения конкурс за трети зам. директор по европейски проекти в гимназия “Яне Сандански” в Сандански.  Според източник на “Струма” кандидат за поста е и Весела Накова. Срокът за поддаване на документи изтече вчера, кандидатите са общо 3-ма, сред тях има и един мъж.

Началникът на РУО на МОН – Благоевград Ивайло Златанов поясни, че е издал заповед, с която е разпоредил, когато изборът на кандидатите е по време на подбор, а не чрез конкурс, който става с решение на директор на съответното училище за всяко обявено свободно място от директори на профилирани гимназии и училища, да се извършва не само по документи, а задължително да има събеседване с всеки един от кандидатите. И едновременно с това да се уведомява не само този, които е избран и класиран по документи, а и останалите, които отпадат. Ив. Златанов бе категоричен, че назначаването на зам. директор се извършва със заповед на съответния директор на училището и отговорността за кадрите е на самия директор. 

 За другото вакантно място – на библиотекар в гимназия “Яне Сандански”, кандидатите са 8. Предстои директорът на гимназията Зорица. Органджиева да издаде заповед, с която да класира кандидатите и да избере кого ще назначи за трети зам. директор в гимназията и библиотекар. 

Както „Струма” писа, обявата на сайта на РУО на МОН – Благоевград бе качена в края на работния ден на 10 декември, а срокът за подаване на документи изтече вчера /12 декември/ в 16.00 ч. Усилено се коментира, че постът трети заместник-директор се разкрива заради ексшефа на дирекция “Образование, култура и туризъм” в община Сандански Катина Додушева, която ден след като се разбра, че община Сандански има нов кмет, депозира заявление за напускане и се регистрира в Бюрото по труда като безработна. Преди да заеме поста в Общинска администрация, Додушева, която е съпруга на зам. председателя на ОбС – Сандански Петър Додушев от ГЕРБ, бе учител по английски език в гимназия “Яне Сандански”.

Вчера бе потвърдено, че Катина Додушева е сред кандидатите.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *