Прогнозите си за резултатите от изборите за народни представители запечатиха в плик трима съветници от Сандански, кой печели облога става ясно на 5 април

Прогнози за резултатите от изборите за народни избраници на 4 април на трима общински съветници от Сандански бяха запечатани в плик, който ще бъде отворен на 5 април, за да стане ясно кой е спечелил облога. Това стана вчера по време на заседанието на постоянната комисия по общинска собственост в Общинския съвет в Сандански. В спор ще има ли депутат Сандански в 45-ото народно събрание влязоха съветниците Георги Георгиев от ПП ГЕРБ и Живко Иванов от НФСБ. И двамата се обединиха около това, че община Сандански няма да бъде парламентарно представена в новото НС. Ж. Иванов беше категоричен, че на предстоящите избори ще излязат да гласуват около 13 000 от имащи право на глас 37 000 в общината. На 2000 гласа повече заложи колегата му Г. Георгиев. Председателят Николай Шаламандов пък беше категоричен, че партията на шоумена Слави Трифонов ще бъде голямата изненада в Сандански. „Ще отвее всички и управляващите в момента”, заяви той. Тези именно прогнози бяха запечатани в плик.

След залозите членовете на комисията започнаха работата си по същество – разгледаха предложенията за обсъждане и включване в дневния ред на предстоящото редовно заседание. Сериозен дебат предстои по направеното от наемателите на помещение в сградата на Дома на културата – клуб “Какао”, предложение. Наемателят Парапанов е депозирал молба до Общинския съвет с искане за удължаване на договора за наем за периода, в който нощният клуб е затворен. Има заявление и от наемателите на обект “Езерото”, което също е затворено и не работи от месец ноември. Стана известно, че течащата вода е спряна от няколко месеца и езерото се е превърнало в блато, от което се носи неприятна миризма на тиня. От община Сандански съобщиха, че водата от езерото се изтича в канала и не се влива нова течаща вода. Наемателите са уведомили администрацията, че водата е спряна, за да се почисти езерото за новия сезон. И че няма опасност за лебедите и другите птици, които живеят в езерото.

В дневния ред на заседанието е и предложението за определяне на броя на паралелките за първи клас през новата учебна година в основните училища в Сандански и селата Дамяница, Катунци и Склаве. Според предложението на администрацията разпределението е направено, както следва: в Първо основно училище „Св. Климент Охридски” – 3 паралелки, във Второ основно училище „Христо Смирненски” – също 3, в Трето основно училище „Христо Ботев” са заложени най-много паралелки – 5, за новата учебна година. През настоящата учебна година във Второ основно училище и в Трето основно училище приемът бе по 4 паралелки. В Четвърто основно училище са 2.

От Общинската администрация предлагат училищата в селата Дамяница, Катунци и Склаве да приемат по 1 паралелка. В училището в село Поленица годината да е нулева предлагат от общината. Предстои да бъде приета на второ четене и наредбата за спортни дейности и одобряване на три ПУП-а в Сандански, Плоски и Хърсово. Съветникът Живко Иванов записва прогнозните си резултати за избирателната активност в Сандански по време на заседанието на комисията

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *