Проговори майката на хвърления от мост Дариел, бащата не оспори ареста си

Окръжният съд в Габрово остави за постоянно в ареста 31-годишния Дилян Бетев, който вчера рано сутринта хвърли от виадукт в Габрово 5-годишния си син Дариел. Момченцето загина на място.

Мъжът бе доведен окован в съдебната зала. Дилян скри лицето си от журналистите, но каза, че няма да се укрива, защото положението му било достатъчно тежко. Той не е оспорил налагането на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража.“ 

От прокуратурата пък разкриха, че по време на разпита Бетев е заявил, че след като майката на Дариел – Поля Христова е избягала от семейното жилище, той е изпитвал затруднения с отглеждането на момченцето и понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема.

Пред журналисти 29-годишната Поля през сълзи каза, че иска най-тежкото наказание за бащата на сина – доживотен затвор без право на замяна, съобщиха „24 часа“. Майката призна, че се чувства много виновна за смъртта на детето си.

Чувствам се виновна, че не взех най-ценното нещо – детето си. Но от страх не го направих, защото знам какво ще следва. Той каза, че ще ме убие – мен, детето, а след това и него. Обаче той на себе си няма да посегне. Той не е способен на това да си посегне. Нека да страдат другите хора около него. Той последните месеци нито ми е внасял пари в къщи, аз бях мъжа в семейството. Малтретираше ме, риташе ме, биеше ме. От главата до долу бях обляна в кръв. Какво повече да говоря за тоя човек„, допълни Поля. 

Тя разказа, че е избягала от дома си без момченцето, защото 31-годишният Дилян я заплашил, че ще намери и нея, и детето и ги убие и двамата.

Мислех да го взема чрез институциите, но той ме заплаши, че ако ни намери ще убие и мене, и детето. Въпреки това не съм очаквала, че може да посегне на детето.  Просто детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста. Това е вече факт. Просто този човек не искам да излезе от затвора. Не искам да го виждам ни жив, ни умрял„, допълни Христова.

По думите й, тя не е подозирала, че мъжът й взима наркотици. Дилян обаче я е биел жестоко ежедневно, като я малтретирал и сексуално. Посягал и на детето. 

Всеки божи ден ме биеше. Един два пъти ме е вкарвал в болница. Единия път имах счупено ребро, а втория – цялостен срив на тялото. Влачех се по земята. Малтретираше и детето. Беше син по дупето. От „Закрила на детето“ идваха в детската градина. Беше предупреден да не го прави. Случи се миналия август. Тогава от детската градина видели сините и сигнализирали. Направо не знам тези две седмици, когато аз избягах, какво го е правил. Не искам и да си го мисля. Той е пълен изрод. Пълен убиец! Не искам да го виждам. Да гние в затвора и да умре там. Това искам аз, да го линчуват„, каза още Поля Христова.

Същевременно съкварталци на семейството поставиха кутия за дарения, за да съберат пари за погребението на малкия Дариел.  

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *