КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩАТА ЗА НАС ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ И КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ ПРЕДИ ПОКУПКА

С всяка изминала година търсенето на специализирана техника се повишава. На пазара се появяват  много нови китайски производители, които заливат европейският пазар. Една от интересните категории е така наречената дробилка за клони. Оказва се, че е незаменим помощник в поддръжката на зелените площи в градовете и селата по цял свят. Благодарение на тази машина се преработва излишната дървесина добита при поддръжка на зелените площи. Все повече общини, частни компании, земеделци и физически лица прибягват до закупуването на дробилка за клони. В тази статия ще споделим интересна информация, за тези от вас които са решили да направят подобна покупка.

Как да изберем подходящата дробилка за клони?

При изписването в онлайн пространството на ключовата дума “дробилка за клони”, ще бъдете объркани от безброй сайтове, предложения за всякакви видове, марки и модели предлагани от различни компании. Именно тук идва и големият въпрос – коя да изберем? Ние от Ласки България ЕООД сме професионалисти в тази област и в детайли ще опишем, как най-правилно да направите вашият избор за дробилка за клони. В тази статия ще споделим, кои са на най-важните детайли при избор на подобна машина.

За какво ще използвате дробилката за клони?

На първо място трябва да знаете вида и обема на работата която ще извършвате с машината. Дали ви е необходима за лични нужди или за развиване на бизнес. След като знаете това ще прецените колко мощна дробилка за клони да си закупите. Също така трябва да сте информирани дали машината трябва да бъде стационарна или мобилна преди да направите своя окончателен избор.

Какъв тип дробилка да изберете?

Това е вторият много важен въпрос, върху който трябва да помислите. В зависимост от вашите цели трябва да изберете между: бензинова, дизелова или електрическа. Смятаме, че при закупуването на дробилка за клони с двигател с вътрешно горене е редно да изберете двигатели от ново поколение с еко норми минимум 5 и 6. Съветваме ви да избягвате покупка на китайски дробилки, тъй като те нямат европейски сертификати и не отговарят на европейските норми за екологичност. При избора на електрически вариант трябва да знаете, че по-мощните дробилки изискват захранване на промишлен трифазен ток.

Какво устройство на дробилка за клони да изберем?

Това е много важна част при избора на една дробилка за клони. Обръщайте внимание какво е устройството на машината. Препоръчваме ви да избягвате дробилки снабдени с много на брой чукове, тъй като те се задръстват и не са ефективни и производителни. Най-доброто режещо устройство е барабанна дробилка за клони снабдена с максимум 2 броя ножове и 2 броя контра ножове. 

Каква е цената на една дробилка за клони?

Цените на подобните машини може да бъде много различна. Тя може да варира от много ниска, през междинна, до много висока. Никога не се подлъгвайте по-ниската цена при закупуването на дробилка за клони. Това най-често са китайските машини, които не вършат никаква работа. Съветваме ви да си избирате дробилки от висок клас с известен бранд, които най-често са над средния и към високия ценови диапазон.

Дробилка за клони – мнения?

Мненията могат да бъдат много различни. Много често в онлайн пространството се публикуват нереални клипове, информация с неверни и нереални технически параметри, които подлъгват клиентите. Тези неверни данни са най-често от фирмите предлагащи китайски брандове. Ние като професионалисти в тази област ви съветваме да се доверявате на информацията на големи компании и известни брандове специализирани в производството на дробилки за клони.

Да закупя ли втора употреба на по-изгодна цена?

Смятаме, че това е най-грешното което може да направите. При покупката на дробилка за клони втора употреба, много често хората смятат, че ще се сдобият с запазена машина на ниска цена. Фактите обаче са други. Много от машините пристигат амортизирани в лошо състояние, с липсващи части. Това много често са стари модели за които вече не се предлагат резервни части, консумативи обслужване и ремонт. Именно това прави машината неизползваема и непродаваема. Именно за това ви съветваме да не закупувате техника втора употреба без гаранция. Това крие изключително големи рискове, а разходите за покупка и транспорт са за ваша сметка.

Ние от Ласки България ЕООД сме насреща да ви помогнем в избора на правилната дробилка за клони. Не се колебайте да ни потърсите и да разгледате нашите предложения на нашият сайт www.laski.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *