Продават благотворително в подкрепа на малката Микаела творбите от детската коледна изложба във фоайето на община Благоевград

Творбите от коледната изложба на малките художници от четири арт школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се обявяват за продажба с благотворителна цел. Изложбата бе открита в началото на декември м.г. и в нея малките художници от школите по изобразително изкуство с ръководител Бисер Грънчаров, декоративно-приложно  изкуство с преподавател Гергана Михова, по керамика, водени от Даниела Механджиева, и по стъклопис на преподавателката Царимира Георгиева показаха най-добрите си работи, направени през годината.

22 рисунки, 7 творби на младите приложници-художници и 10 керамични пана вчера бяха оценени от 10 до 20 лв. и очакват новите си собственици с горещата подкрепа от страна на авторите на благотворителната кампания „Крила за Микаела“, открита за подпомагане на лечението на Микаела Миткова от Благоевград. Тя  страда от ДЦП и са нужни  58 070 евро за операция в клиника в Истанбул, където чрез вагисов стимулатор състоянието й значително ще се подобри.

Базарът на детското творчество е поредната акция на благоевградчани в подкрепа на малката Микаела, последните за 2020 г. събития бяха благотворителен концерт и демонстративно вдигане на тежести.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *