Продават два имота на кюстендилската болница

Продажба на два имота, собственост на кюстендилската болница, одобриха акционерите. Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Александър Величков след общото събрание на акционерите.

Единият имот е на ул. „Колосия”. Той е с площ от 7 дка, с няколко разпадащи се сградни помещения, в които са се помещавали назад във времето детски лагер, вътрешно отделение на болницата, психиатричното. „Преди време решението за продажба взе и МС. За имота се обявяваха 6 търга, на които никой не се яви”, посочи д-р Величков.
Решението за втория обект е за евентуалното му отдаване под наем за немедицински дейности. „След преструктурирането на болницата сградата на бившето гръдно отделение вече е свободна”, заяви д-р Величков, според когото ще продължат тръжните процедури, към момента няма инвеститорски интерес.

„Новото, което беше разгледано по време на събранието, е приемането на вътрешни правила и комисия по отношение на декларациите, които членовете на съвета на директорите ще ползват за проверка на имуществото ”, обясни д-р Александър Величков.
Общото събрание на акционерите прие предложението за определяне възнагражденията на членовете на съвета на директорите в размер на две средни месечни работни заплати в лечебното заведение, но не повече от петкратния размер на минималната работна заплата за съответния месец за страната.

Приет беше доклад за дейността на болницата през 2018 година, одобрен е бил годишният финансов отчет на болничното заведение, заверен от регистриран одитор.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *