Продават дома в Банско на олимпиеца Хр. Воденичаров-Ризе заради кредит от 100 000 лв.

Съдебен изпълнител продава жилището в Банско на Христо Георгиев Воденичаров – български биатлонист, участвал на две поредни олимпиади. В Калгари (Канада) през 1988 г., където заема 8-о място в щафета за мъже заедно с Васил Божилов, Красимир Виденов и Владимир Величков, и в Албервил (Франция) през 1992 г. завършва на 15-о място в индивидуалното надбягване.

Въпреки че името му е вписано със златни букви в аналите на българския блиатлон, то е и в листата за публична продан заради непогасен кредит от 100 000 лв., теглен през 2007 г. Жилището е на ІІ етаж на двуетажна масивна жилищна сграда на ул. „Мозговица” № 34 и заедно с таванското помещение и половината от парцела под нея е обявено за продан при стартова цена от 69 264 лв. Къщата е известна на всички банскалии, защото оградата й е направена от ски.

Христо Воденичаров-Ризе е председател на сдружение Спортен клуб на ветераните – Банско Assoc. Заедно с Николай Болчев, бивш треньор по биатлон на националния отбор, Ризе е и един от основателите през 2005 г. на Банско ски училище „Ризе” в непосредствена близост до кабинковия лифт. В него се предлага обучение на ски и сноуборд във всички класове, ски походи, ски бягане, обучение по стрелба, екстремни ски, планински туризъм и др.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *