HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

БИЗНЕСМЕН ОТ ЮГОЗАПАДА В ЛАПИТЕ НА СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ! Продават лукс къщата и аптеката му заради кредита за хотел

Съдия-изпълнител разпродава имоти в Дупница на бизнесмена Давко Давков заради кредит от 835 000 евро, който той изтеглил от банка, но не погасил. Частен съдебен изпълнител Милена Джоргова е обявила за продан къщата на ул. “Бричи бор” в градската градина в центъра на Дупница и аптека в кв. “Спартак” на бизнесмена, собственик на „ФС Холдинг”, Давко Давков. Общо двата имота са на стойност 237 450 лв. Аптеката със складови помещения на 144 кв.м е обявена за продан за 105 000 лв.

Давко Давков отвори верига от аптеки във всички квартали на Дупница. Преди около 5 г. влезе в бизнеса с лекарства. Негова собственост е и някогашният Завод за ремонт на автомобили, в който част от помещенията са отдадени под наем, в друга част се ремонтират автобуси на софийския транспорт.

Къщата на семейство Давкови е обявена за продан за 132 450 лв. Отвън тя изглежда като замък, с кула отпред. Къщата е триетажна, с разгъната площ от 267 кв.м и е в градската градина в центъра на Дупница, където е оформен т.нар. Квартал на богатите. Там живеят адвокатът Иво Гърнев, хирургът д-р Матей Попниколов и други известни дупничани.

Давко Давков е теглил кредит от банка „Пиреос” в размер на 835 000 евро за строежа на хотел “Съни Вилидж” в Сапарева баня в съдружие със скандалния „фараон” от Дупница Георги Близнаков, който ужили над 200 вложители в Популярна каса в града. Както “Струма” писа, Г. Близнаков преди дни беше пуснат от ареста в Пловдив.

Синдик успя да продаде хотела в Сапарева баня, но все още не е прехвърлен на новите собственици, тъй като се водят дела от купувачи на апртаменти, които са платили кеш на Г. Близнаков.

Преди време за „Струма” Д. Давков заяви: “Разбрах, че Г. Близнаков продава апартаменти „на зелено”, докато те са ипотекирани за банков кредит, и се отказах от съдружието. Георги Близнаков остана единствен собственик на хотела. Аз изплащам кредита, който съм изтеглил, за строежа на хотела”.

Д. Давков е приватизатор и на бившия Обувен завод в Дупница, който фалира и от години не работи.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *