Продават на търг старите кортове в сърцето на благоевградския парк Бачиново

Частен съдебен изпълнител обяви продажба на 10,381 дка в крайградския парк на Благоевград Бачиново. Според обявлението на Милица Велева става въпрос за старото спортно игрище под Гъбката, между шосето и река Благоевградска Бистрица, картотекирано като спортно съоръжение в кадастралния план на Благоевград от 2000 г.

Началната цена, от която ще започне наддаването за терена, е 431 328 лв. Търгът е обявен за 25.02.2020 г. В него няма да бъдат разглеждани предложения от кандидат-купувачи, които са дали под тази цена, както и такива, които са се изхвърлили с цена 30 и повече проценти над обявената. Имотът е ипотекиран 2 пъти – през 2009 и 2012 г., и се продава заради необслужван кредит.

Собственик на спортното игрище е регистрираната в столицата фирма „БС Пропъртис С“ ЕАД, в чийто съвет на директорите влизат братята Николай и Костадин Калоянови и Йордан Каназирев. Дружеството е с капитал от 2 294 000 лв. в поименни акции с номинал от 1 лев, който е формиран като непарични вноски от имоти – застроени парцели от над 15 дка в столичния район Кремиковци и спортното игрище в благоевградския парк Бачиново.

Специално игрището бе продадено на Каназирев, който е и съсобственик на разложката строителна фирма „Балканстрой“, през 2007 г. на търг, който бе обявен от областната управа, защото паркът е държавна собственост. За терена фирмата плати 1,4 млн. евро. Година по-късно тя депозира при бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев инвестиционно намерение, според което трябваше да инвестира още 20 млн. евро, с които да направи там нов спортно-развлекателен и жилищен комплекс.
По готовия план кварталът трябваше да се състои от сгради от по 3 и 4 етажа, подземен паркинг, тенис корт, комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и футбол, открит плувен басейн, детски площадки, бар, ресторант и СПА център.
Срокът за осъществяването на проекта бе 24 месеца. Той обаче така и не бе реализиран, а спортното игрище, което е познато на благоевградчани като „старите кортове“, стои неподдържано от далечната 1987 г., когато е било построено.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *