Продължава борбата с пожарите в Австралия

Продължава борбата с близо 100 пожара в цяла Австралия, предаде БТА. Температурите в някои части на източния щат Нов Южен Уелс се очаква да достигнат 40 градуса по Целзий в сряда. Влажността е ниска, което създава опасност от разпространяване на вече избухналите пожари.

“Хората не бива да хранят илюзии, няма да сме успели да потушим пожарите преди влошаването на метеорологичните условия по-късно през седмицата. Хората трябва да са готови за това, което може да се случи”, заяви представител на пожарната служба на Нов Южен Уелс.

Досега при пожарите загинаха шестима души, бяха разрушени 680 домове и изгорени над 1,2 милиона хектара земя. По-голямата част от пожарите са концентрирани по източното крайбрежие на Австралия. В западната част на страната времето е по-хладно и по тази причина опасността от пожари не е толкова висока.

Появиха се информации, че австралийският премиер Скот Морисън е “изчезнал” и слухове, че е решил да отиде на почивка в разгара на кризата с пожарите, предаде ДПА.

Австралийски медии съобщиха за слухове, че Морисън, съпругата му и двете им дъщери са били забелязани вчера да се качват на самолет за Хаваите. От канцеларията на премиера не отговориха на запитване на ДПА къде се намира той.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *