Продължава разследването на групата за рекет на Митьо Очите

Продължава разследването на групата за рекет, побоища и палежи на осъдения за наркотрафик Димитър Желязков-Очите. Желязков е работил като консултант в охранителната фирма “Аркус секюрити”, предава Нова телевизия.

Изпълнителният директор на фирмата Иван Владимиров обясни, че всъщност той не е бил консултант, а мениджър, който е намирал обекти за охраняване. Самият Владимиров е бивш полицай, а неговият син е заместник-директор на Бургаския затвор, а дъщеря му – юрисконсулт към ОД на МВР-Бургас.

Владимиров притежава акции от компанията, а негови съдружници са бургаският общинар Бенчо Бенчев и Георги Дросев.

Припомняме, че един от приближените на Желязков, който се издирваше, беше задържан в неделя вечер. В края на миналата седмица беше арестуван и общинарят от БСП-Бургас Бенчо Бенчев. Срещу него тече разследване за укривателство, защото желязков беше задържан в турски хотел в стая на името на бенчев. Обвинения все още не са му повдигнати.

Стаите в турския хотел са запазени от Несрин Узун, бивш депутат от ДПС, той също беше задържан, освободен и все още е без обвинение.

Междувременно се появиха нови кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти. Акцията е станала на граничен пункт “Капитан Андреево”. От кадрите се вижда, че в задържаната група има и две жени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *