Прокуратурата в Благоевград погна мъж за причинена смърт при неправилно изпреварване

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.А. (на 31 години), допуснал пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост причинил смъртта на водач на друго превозно средство.

         Около 14 ч. на 05.06.2018 г. обвиняемият А. управлявал лек автомобил „Ауди 80“ от гр. Якоруда за гр.Разлог, като с него пътували три лица. Трафикът бил натоварен и в двете посоки.

Наближавайки гр. Разлог, водачът шофирал със скорост от около 110 км/ч. В участък преди навлизане в града С. А. предприел рискована маневра – изпреварване на лек автомобил „Опел“, пред който се движел микробус. Обвиняемият навлязъл в насрещната лентата и след като изпреварил първия автомобил продължил по нея, имайки намерение да изпревари и другото МПС. В този момент управляваното от него МПС навлязло вече в чертите на населеното място и се движило по ул. „Христо Ботев“. Срещу него обаче, по същия път, със скорост от около 77 км/ч, се движел лек автомобил „Сеат“, управляван от К.Г. (на 19 години). На предната дясна седалка до него пътувала приятелката му.

Обвиняемият възприел движещия се в насрещната лента автомобил и задействал спирачната система. Чрез манипулации с волана опитал да насочи превозното средство първоначално вдясно към собствената лента за движение, а след това и вляво, но не успял да избегне произшествието. Шофьорът на „Сеат“, на свой ред, отклонил управляваното от него превозно средство вдясно.

Въпреки действията на двамата водачи последвал удар между колите им. Непосредствено след него ,,Сеат‘‘ се обърнал във въздуха, като прелетял около 4,5 м. и паднал по таван. При преобръщането от лекия автомобил изпаднал водачът му К.Г.

На мястото на инцидента пристигнал екип на ФСМП гр. Разлог, който транспортирал пострадалия с линейка, а след това до МБАЛ „Св.Ана“ в гр.София. В резултат на получената тежка черепно – мозъчна травма, довела до обширно, тежко и несъвместимо с живота увреждане на главния мозък, К.Г. починал.

         Предстои делото срещу обвиняемия С.А. да продължи в съда. В качеството му на водач на МПС пет пъти са му били налагани административни наказания за извършени нарушения на правилата за движение по пътищата, за които е бил санкциониран с административно наказание „глоба“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *