Прокуратурата в Благоевград погна мъж за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.Х. за извършено от него престъпление по чл. 234, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

В периода от 07.06.2018 г. до 10.08.2018 г., в гр. Благоевград, обвиняемият Х. продал и държал акцизни стоки без български бандерол.

В един от случаите, в двора на къща на ул. „Цар Симеон“, той продал 10 кутии цигари марка „President Super Lights Slims“ и държал други 99 кутии от различни марки. Няколко дни по-късно Е.Х. повторил същото престъпно деяние.

На 10.08.2018 г. обвиняемият държал на няколко места в града – в стая на приземен етаж от къща на ул. „Полковник Дрангов“, в хладилник, намиращ се под навес в двора към къща на ул. „Цар Симеон“ и на тавана й тютюневи изделия без български бандерол.

Общата стойност на предмета на престъплението е 6 780 лева, като размерът на неплатения акциз възлиза на 3 665,72 лева.

За същото престъпление, по обвинителен акт на Районна прокуратура – Петрич, на подсъдимата скамейка е изправен Ю.Д. На 22.02.2018 г., на ГКПП Кулата, в управлявания от него товарен автомобил, той държал акцизни стоки без поставен на потребителската им опаковка бандерол. Общо 2190 кутии цигари марка „Fortuna Blue“, на стойност 16 425 лева, били открити в ТИР от митнически служители.

Предстои наказателните производства по двете дела да продължат в съда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *