Прокуратурата в Кюстендил привлече като обвиняем извършителя на грабежа на банковия офис в Дупница

     Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност Крум Йорданов за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж на вещи в големи размери.

            Около 14,05 ч. на 17.06.2021 г., от касиер в банков офис в гр. Дупница, била отнета парична сума. Грабителят изблъскал жената и успял да влезе в помещението. След като взел парите, мъжът избягал.

            Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 40-годишният Крум Йорданов. По случая е започнало досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. След извършено претърсване и изземване е бил изяснен размерът на отнетите пари – 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева. Равностойността на предмета на престъплението в лева възлиза на 53 745,05 лева.

            Делото е било изпратено и прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

            С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Крум Йорданов е задържан за срок до 72 часа.

            Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *