Прокуратурата в Петрич се споразумя с румънеца, незаконно превел през българо-гръцката граница осем виетнамци

Днес, 06.10.2020 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Петрич и защитата на подсъдимия румънски гражданин М.-М.Б. Чужденецът е бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 22.07.2020 г., на ГКПП Кулата – Промахон, подсъдимият Б. по незаконен начин превел през границата на България с Гърция група от хора. Всички те били граждани на Виетнам, в това число и едно непълнолетно лице. За целта подсъдимият използвал моторно превозно средство – микробус марка „Мерцедес Бенц“, модел „Спринтер“, с румънски регистрационен номер.

М.-М.Б. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и се е споразумял с държавното обвинение да му бъде наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Той ще заплати и глоба в размер на 10 000 лева. Микробусът, използван за незаконното превозване на чуждите граждани, се отнема в полза на държава.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *