Прокуратурата погна мъж за хулигански действия в МБАЛ–Перник

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Л. за извършени от него престъпления – противозаконно унищожаване на чужди вещи и хулиганство.

През деня на 17.08.2018 г. обвиняемият Л. посетил хирургичен кабинет в Спешно приемно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в гр. Перник. Поводът за това били травматични увреждания, за удостоверяването на които той поискал да му се извърши повторен медицински преглед. Освен това настоявал да се редактира издадения му за същия случай амбулаторен лист. Лекарят отказал да извърши исканото от А.Л. и той си тръгнал.

По-късно вечерта, в дома си в гр. Перник, обвиняемият употребил алкохол. В това състояние, припомняйки си случилото се в болницата, той се ядосал и решил да се върне там, като вдигне скандал.

Около 3 ч. през нощта А.Л. пристигнал пред входа на Спешно приемно отделение на болницата, където по това време се намирали санитар и медицинска сестра. Той влязъл вътре и без да обръща внимание на последвалите го медицински служители се насочил към хирургичния кабинет, където в онзи момент нямало никой. Агресивният мъж рязко отворил вратата на кабинета, в резултат на което тя се деформирала, взел метален стол и го хвърлил към прозорците. Стъклопакетът на единия се счупил, а дограмата на другия се деформирала. След това обвиняемият обърнал операционната маса, метална етажерка и унищожил множество медикаменти.

За случващото бил уведомен ординатор-хирург и е подаден сигнал на телефон 112. Пристигналите на място полицейски служители задържали А.Л., като впоследствие било образувано досъдебно производство спрямо него.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *