Прокуратурата показа културните ценности, открити в кабинета на висш полицай

Прокуратурата показа културните ценности, открити при обиска в кабинета на Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности” в ГДНП.

Разследващите влязоха снощи в Дирекцията и провериха кабинета на Папалезов. Обиски имаше и в дома на полицейския директор.

Според съобщението на прокуратурата в кабинета на Папалезов са намерени монети, част от които са били професионално увити и пакетирани, с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, например, е посочена цена 3400 евро.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода на монетите. Според първоначалните данни те вероятно са от времето Древен Рим и Древна Елада.

От държавното обвинение съобщават още, че при обиска са открити и иззети мобилни телефони, над 10 флашки, CD-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, които имат връзка с разследването. То е за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари, предава NOVA.

В кабинета на Папалезов са намерени множество визитки на ръководителя на фондация „Тракия“ и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта, се казва още в съобщението.

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

Папалезов е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група.

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *