HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Прокуратурата проверява най-мъчителните 13 дни на загиналия Горан! Потресаващи разкрития

Окръжна прокуратура Бургас започва проверка за мистериозния инфаркт зад решетките на Горан Горанов, съобщават от държавното обвинение, пише Флагман.

Извършени са огледи на спалното помещение, в което е  бил настанен Горан Горанов, огледи на помещенията в Затвора, където се помещава отоплителната техника – централа, разпространителни станции, извършен е оглед и на радиатора, който се намира в спалното помещение, където Горанов е бил открит. Извършват се разпити на свидетели. Назначена е и е извършена аутопсия на тялото на Горан Горанов, уточняват от прокуратурата.

Припомняме, че “спалното помещение” на Горан през последните 13 дни до смъртта му представлява килия с площ 5 кв.м. – тип “запечатка” – най-ужасното място за изолация в затвора, намиращо се във Втора зона, където е усилено строгия режим. Според близките му той изобщо не е имал легло в т.нар. от прокуратурата “спално помещение”. Когато са го настанили там заради буйстването му в помещение с друг съкилийник, надзирателите му сложили само един дюшек.

“Сутринта към 8:30 часа, когато е дошъл надзирателят Калин Мостров целият коридор е бил пълен с пара. Затворниците от останалите 18 килии в този коридор са виждали парата и са чували виковете на Горан за помощ”, казаха негови близки.

Пак според техните твърдения през последните 13 дни Горан не е извеждан от карцера за полагащите му се 20 минути въздух. Не му е било позволено и да изхвърля кофата си с екскременти. Най-страшното обаче е, че прозорецът в тази “запечатка”в карцера е разположен на височина 2 метра и за да диша, той се е качвал върху самия радиатор, сгъвал фунии от вестници, за да стигне по възможност до въздух с ниска температура.

Флагман.бг разполага с информация, че прокурор Маринчев от Окръжната прокуратура, който наблюдава разследването все пак е склонил да изпрати паралелна проба за анализ на кръв във ВМА-София, независимо, че със сигурност резултатът ще покаже липса на наркотици. Точно в това ръководството на затвора и надзирателите няма да могат да бъдат обвинени.

Горан Горанов създаваше много проблеми зад решетките, но публично известен е само екшънът, който предизвика преди година, когато се сби с двама от надзирателите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *