Прокуратурата с нови разкрития за Митьо Очите и бандата му

Несебърският наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите е сложил монопол над погребалния бизнес по цялото Южно Черноморие. Наред с парите от трупове Очите е припечелвал от рекет над търговците, които държат кафе автоматите и вендинг машините в курортите, пише Телеграф.

Такса спокойствие са му плащали и таксиметровите шофьори. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата вчера, след като бяха представени подробности за мащабната спецакция от четвъртък по морето.

Бандата имала наказателна бригада, която се саморазправяла с нежелаещите да плащат рекет. Пукане на гуми, умишлени палежи и други “случайни” инциденти били само част от методите на силоваците. Когато те не помагали в рекетьорския арсенал се включвало зверско насилие и заплахи към семействата на мишените.

“Целта на групата е била да създаде регионален монопол на търговията с кафе автомати, погребални и таксиметрови услуги”, каза още зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев. Припомняме, че днес стана ясно, че несебърският бос е арестуван късно снощи в хотелска стая в Истанбул.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *