Прокуратурата с последна информация за убийството в Лесново

Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха от Окръжната прокуратура в София. 60-годишен агресивен мъж е застрелял с незаконно оръжие 24-годишен младеж, след което 12 часа е бил барикадиран в дома си, съобщава “Дарик”.

В момента той е задържан за 24 часа, като предстои мярката му да бъде удължена.   Сигналът за свадата е постъпил в 19:20 ч. снощи, след което към селото са се отправили екип на Спешна помощ и на полицията в Елин Пелин. Те са установили, че простреляният млад мъж е издъхнал, обясни хронологията на събитията Юли Николов, заместник-директор на Областната дирекция на МВР:   „Веднага е сформиран по-голям екип, тъй като по първоначална информация мъжът е агресивен и въоръжен и се отправя в неизвестна посока. Установено е местонахождението му. Предприети са съответните действия и е задържан“, посочи Николов.

Задържането е станало към 06:00 ч. сутринта, без да има насилие. Къщата на 60-годишния мъж е била обкръжена през цялата нощ, а съседите му са били евакуирани. Други пострадали няма. Оръжие без разрешително е намерено в къщата, стана ясно още от думите на наблюдаващия прокурор Ралица Донкова:   „Не е установена информация категорично дали човекът страда от психично заболяване. Извършена е проверка от полицията.

Още първите часове. Няма данни да се води на отчет. Това не означава, че няма такава възможност, поради което днес е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която ще каже дали той страда, или не от психично заболяване, и съответно дали е бил вменяем. Извършени са съответните действия в дома на мъжа, направено е претърсване, намерени са гилзи, но и там не мога да кажа подробности, защото все още експертите не са се произнесли“, посочи Донкова.   От прокуратурата ще поискат постоянна мярка задържане под стража, като в момента се води разследване за убийство, а на по-късен етап ще бъде прецизирано обвинението, уточни още прокурор Донкова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *